Hoppa till innehåll

Varför är The Walking Dead svart-vit?

Skaparna klargör beslutet.

The Walking Dead är som känt en svart-vit serie. I en artikel hos ScreenRant gås det igenom varför det är så. Men en kort sammanfattning av artikeln hittar ni här.

The Walking Dead har primärt skrivits av Robert Kirkman och tecknats av tecknarna Tony Moore och Charlie Adlard. De alla tre har varit trogna till svart-vita från början till slut.

De valde till början att göra serien svart-vit som en hyllning till den klassiska zombie-filmen Night of the Living Dead regisserad av George A Romero. Night of the Living Dead handlar precis som The Walking Dead om att de döda kommer åter tillbaka till livet som vandrande zombies. Det ges också aldrig någon förklaring till varför zombierna dyker upp, precis som i The Walking Dead.

Om ni inte har sett filmen så rekommenderar jag er starkt att göra det. För zombievärlden är den ett viktigt kulturarv och också en förvånansvärt progressiv film med en svart huvudkaraktär år 1960.

Skaparna avslöjar att de gärna hade sett sin serie som en fortsättning på den filmen och även om de aldrig någonsin fick en chans att dela fiktivt universum med Night of the Living Dead har The Walking Dead blivit känd som zombie-filmen som aldrig slutar.

George A Romeros klassiska zombie-film var svart-vit.

Även när serien nådde hög popularitet så började de aldrig att färglägga serierna (även om det nu finns jubileumsnummer med färg). Att hålla serien svart-vit kom med en del fördelar. The Walking Dead innehåller mycket grafiskt våld och hade det våldet varit färglagt hade det funnits en chans att serien hade uppmärksammats av folk som hade tyckt de gick för långt och därmed försöka förhindra det. Just för att serien är svart-vit lyckas The Walking Dead komma undan med ännu mer grafiskt våld som t.ex. inte kan visas i tv-serien.

En annan fördel som det svart-vita ger serien är att det lämnar mer utrymme för läsarens fantasi. Just om det skriver jag om i ett kommande inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exit mobile version