Hoppa till innehåll

När gav du upp på The Walking Dead?

En stor snackis på Twitter om serien som inte kompromissar.

Det kan verka kontraproduktivt för en hemsida som är menad att entusiasmera konsumtion av The Walking Dead-media att prata om när man gav upp på The Walking Dead-tv-serien, men faktum är att för inte alltför längesedan var det en stor snackis på twitter.

”Nog med kallprat!”

Twitter-posten som startade det hela.

Något skämtsamt, men ändå väldigt allvarligt (The Walking Dead är ju seriösa grejer!) skriver @joshryancarr på Twitter:
Fuck small talk I wanna know at what point you gave up on The Walking Dead”.

Responsen visade sig vara väldigt enorm och väldigt engagerande för de tusentals människor som deltog. Vill man lära känna någon på djupet är det alltså viktigt att veta hur mycket Walking Dead man pallade innan man gav upp. Hela twitter-tråden hittar man här.

Snubben med slagträ

Negan är en karaktär som är både omtyckt och hatad.

Efter över 40 000 retweets, 230 000 likes och 12 000 kommentarer senare fanns det vissa återkommande svar i twitter-tråden. Det mest återkommande svaret är att de flesta gav upp på serien när Negan dödade Glenn, en av seriens första karaktärer, med ett basebollträ. Negan är en sociopat med sin egen (o)moraliska logik som introducerades i den sjätte säsongen. Han beskrivs som både anti-hjälte och skurk. Negan är en fan-favorite , men när han dödade en annan fan-favorite i serien var det tydligen för mycket för många.

Med undantag för Grimes-familjen, så var Glenn en del av seriens själ för många fans. Han har haft mycket karaktärsutveckling ända sen säsong 1, varit romantiskt involverad med Maggie och generellt varit ett ansikte utåt för serien. När en sådan karaktär dör är det klart att många känner att serien har förlorat något på vägen – även om Glenns död också fanns i serietidningarna.

Upprörande sista scen

Det var kanske inte hur fans förvänta sig att Glenns historia skulle sluta.

Ännu en anledning till varför folk gav upp efter Glenns död är för hur chockerande och upprörande det var. Det handlar inte bara några få slag i skallen med ett slagträ, utan Negan fortsätter att banka på efter Glenns död och det enda som är kvar av den älskade karaktärens huvud är en stor röd sörja. Knappast ett fint avsked för en omtyckt karaktär.

Jag sympatiserar helt med de som valde att inte kolla vidare. Men den scenen visar också på en av The Walking Deads styrkor. Vi sitter ner och följer de här människorna i zombie-filmen som aldrig slutar och vi blir fästa vid dem för de känns som riktiga människor. Vi vill inte att de ska dö, men The Walking Deads värld är fast besluten att uppvisa att ingen går säker.

När Glenn dör är det helt enkelt helt i linje med The Walking Deads filosofi om att ingen har någon livsgaranti eller ens rätt till ett fint slut. Döden hotar alla i The Walking Dead. Där är inga kompromisser för någon, inte ens Glenn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *